Лора Инджова: Винаги търсим различния ъгъл и подход към темата

Водещата на "България сутрин" разкрива повече за себе си пред Az-jenata.bg

09.12.2016 | 16:07 Редактор: Константина Маркова
Лора Инджова: Винаги търсим различния ъгъл и подход към темата

Лъчезарна, усмихната, но едновременно съсредоточена и сериозна, излъчваща професионализъм и отговорност – такава е Лора Инджова, една от водещите на сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR – "България сутрин". Лора е сред най-новите лица на телевизията. Водеща е на сутрешния блок от август 2016 година. Заедно със своята екранна половинка Симеон Белев и екипа на предаването хвърлят един нов и по-различен поглед върху събитията в страната рано сутрин. Самата тя споделя, че винаги се стремят да са позитивни и да завършват с положителна новина. Какво я вълнува, как определя себе си като човек и професионалист и какво очаква от своето бъдеще, вижте какво разказа тя специално пред Az-jenata.bg.

Как би описала себе си само с три думи?

Отговорна, усмихната и позитивна (усмихва се).

Учиш право, но работиш като журналист от доста време. Кога разбра, че журналистиката е твое призвание?

Като се замисля, определен момент на осъзнаване не съм имала, тъй като от мъничка си мечтаех да бъда журналист, колкото и клиширано да звучи. Моментът обаче, в който повярвах в мечтата си бе, когато бях първи курс в университета и след конкурс в няколко етапа, бях одобрена за водещ-репортер в една от местните телевизии във Велико Търново. Тогава си казах, че онова правило на Ронда Бърн, към което се придържам и до днес, е истина. Когато искаш нещо толкова силно и го визуализираш всеки ден, вървиш по начертаните стъпки пред себе си, на даден етап то става реалност (усмихва се). И до днес подхождам така към мечтите си.

Какво отличава "България сутрин" от останалите сутрешни блокове в родния ефир?

Винаги, когато обсъждаме темите за предстоящия ден заедно с продуцента ни Деница Нейчева, редактора на предаването Тома Лазаров и моя екранен партньор Симеон Белев, търсим различния ъгъл и подход към темата. Поставени сме в изключително сериозна медийна конкуренция, в която можем да се справим единствено с интересни събеседници и различни ракурси на темите. Това е едно от нещата, по които се различаваме от останалите. Другото, за което се стараем ежедневно със Симеон, е да бъдем усмихнати и доколкото е възможно позитивни. Сигурна съм, че рано сутрин човек се нуждае да види едни усмихнати лица на екрана и да започне с нагласата за един по-добър и успешен ден, колкото трудни и понякога мрачни да са ежедневието ни и информационният поток.

Кои са любимите ти теми в предаването? Как предпочиташ да изглежда България рано сутрин?

Радвам се, когато успяваме да срещаме зрителите на "България сутрин" с образованите и успяващи млади хора в страната. Но със сигурност имам интерес и към политическите теми, търсейки момента, в който успяваме да покажем истинските лица на политиците у нас.

Ако не беше журналист, с какво би се занимавала?

Трудно ми е да си представя конкретна професия, която бих упражнявала, ако не съм журналист, но със сигурност отново щеше да бъде свързана с много комуникация с хората.

Какви качества трябва да притежава един истински професионалист според теб?

Според мен, за да си професионалист трябва да имаш две основни качества – да бъдеш отговорен към това, което правиш и да обичаш това, което правиш. Обичаш ли работата си, то ще бъдеш и достатъчно квалифициран, за да се справяш по най-добрия начин с поставените задачи.

Цялото интервю с Лора Инджова вижте тук.