Десислава Атанасова: В Bulgaria ON AIR не се стремим да храним скандали и да правим сензации

Водещата на централната емисия на Новините ON AIR с интервю в Az-jenata.bg

01.12.2016 | 11:24 Редактор: Константина Маркова
Десислава Атанасова: В Bulgaria ON AIR не се стремим да храним скандали и да правим сензации

Десислава Атанасова се присъединява към екипа на Bulgaria ON AIR през 2015 година. Зрителите я познават като водещ на централната емисия на Новините ON AIR. Десислава има дългогодишен опит като журналист. И до днес има интерес към социалните теми и истинските човешки истории. Вълнува се от каузи, свързани с деца. Една от мечтите ѝ е да направи "Училище за истинските неща"Извън работата си на журналист е една много интересна и многопластова личност. Какво сподели специално за читателите на Az-jenata.bg в рубриката "Тя, звездата", вижте в следващите редове.

Защо и как реши да се посветиш на журналистиката?

Моята история не е от онези, за сбъднатите детски мечти. Не съм си и помисляла да ставам журналист. Но пък обичам предизвикателствата. И така, просто се хванах на бас, че ще се справя и с това. Никой не ми вярваше, че ще стана ТВ водеща, защото нямах, и сега нямам необходимото задължително образование, но аз не се отказвам.
Реших да се пробвам. И още си спомням онзи голям ден. От почти 40 души, които се бяха явили за позицията водещ-репортер, избраха мен. А аз от своя страна се влюбих в тази работа. Това съм аз! Сега вече не мога да си представя да бъда нещо различно от журналист.

Какво ти дава работата в телевизия Bulgaria ON AIR?

Удовлетворение! Щастлива съм, че съм част от екипа точно на тази телевизия, където всичко и всички са истински. Съдържанието на новините ни не е еднотипно и скучно. Не се стремим да храним скандалите и да правим сензация, професионално пресъздаваме събитията.
Ние сме близо до зрителя и мисля, че с това печелим доверието му. Уважаваме проблемите му и не ги отминаваме. Социалните репортажи, които правим, те докосват.

Всеки ден запознаваш зрителите на телевизията с последните новини. Как се гради доверие между зрител и ТВ водещ?

Трудно! Но пък успееш ли е завинаги. За съжаление това, което всеки ден поднасяме на зрителя, невинаги е приятно. Но това е реалността. Моята отговорност като водещ на Новините ON AIR е голяма. Аз трябва да поднеса новините така, че зрителят да поиска да ги чуе от мен отново, да ме „кани“ в дома си, всяка вечер, когато иска да чуе за събитията от деня. Лицата на една телевизия са нож с две остриета. Могат да спечелят голяма част от зрителите, но и със същата сила биха могли да отблъснат аудиторията. Лесна професия няма, важното е да я работиш със сърце! Да влагаш максимума от себе си и резултатът да погали душата и егото ти.

Цялото интервю с Десислава Атанасова вижте тук.