Журналист за 1 ден с Bulgaria ON AIR

Медията дава възможност на деца да влязат в ролята на водещи на "Детски базар на професиите"

25.11.2016 | 13:23 Редактор: Константина Маркова
Журналист за 1 ден с Bulgaria ON AIR

Bulgaria ON AIR дава възможност на деца да опознаят професията журналист по време на "Детски базар на професиите" и тази година. Събитието се провежда в рамките на проекта "Гордея се с труда на моите родители" на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН на 25 и 26 ноември в НДК от 10 до 16 часа. 

Проектът цели да запознае най-малките с различните професии и да им покаже нагледно и отблизо какви са възможностите за реализация. Те ще разберат какво работят архитектите, инженерите, актьорите, геолозите, ветеринарите и други специалисти.  
Програмата на "Детски базар на професиите" е разделена в две части – практическа и лекционна. Най-малките ще могат да посетят кътовете със забавни демонстрации, инсталации, викторини и задачи, а за децата над 10 г. са подготвени и лекции. Лекторите ще са на разположение за въпроси за всяка една от професиите на Базара.

Водещата на „Медиите ON AIR” по Bulgaria ON AIR Доника Ризова ще изнесе лекция и ще представи професията журналист. Медията дава възможност на децата да влязат в ролята на водещи и да разберат какво е усещането да бъдеш пред камера.