Ирина Белчева: Жената е красива, ако е обичана

Водещата на "Днес в събота" и "Днес в неделя" с интервю за в. "Стандарт"

17.10.2016 | 17:14 Редактор: Константина Маркова
Ирина Белчева: Жената е красива, ако е обичана

Водещата на "Днес в събота" и "Днес в неделя" Ирина Белчева даде интервю за вестник "Стандарт". Лицето на Bulgaria ON AIR сподели за едни от най-вълнуващите си срещи в ефир, хобитата си и как се пази от изкушенията на славата. Вижте цялото интервю. 

Колко сте суетна? Всъщност колко трябва да е суетна дамата, която се появява по телевизията?

 - Не поддържам тезата, че суетата е порок. Напротив - суетата е форма на себеуважение - доказваш на теб самия, че те е грижа за това как изглеждаш и какво впечатление оставяш у хората. В този ред на мисли - да, суетна съм, заради самата мен, но и заради зрителите, които избират да започнат деня си с мен. Суетата обаче е пряко свързана със стила, а той е основополагащ за изграждане на личен почерк и усещане.

Разкажете за най-вълнуващите си срещи с известни хора - може да са свързани и с гафове.

 - Когато снимам, много се забавляваме с целия екип - аз танцувам и пея преди ефир в студиото. Спомням си един ден си тананикам “Ветрове” на Лили Иванова (която безкрайно харесвам и ценя) и вървя с танцова стъпка към стола. В един момент усещам как всички колеги замлъкват, обръщам се и виждам Ненчо Балабанов, който се смее и ми казва: “Продължавай, продължавай… всякак ме бяха посрещали в студио, но с песен и танц - никога…” Много се смяхме. Щастлива съм, че се срещам с толкова позитивни и артистични хора.

Как се пазите от изкушенията на бързата слава?

- Славата сама по себе си е много илюзорно понятие – тя е балон, който може да се спука във всеки един момент. Много е важно с какво ставаш известен и как поддържаш интереса към себе си. Аз лично искам да бъда известна с работата си и всичките ми усилия са насочени в тази посока. Заедно с екипа на „Днес в събота“ и „Днес в неделя“ се стремим да правим най-доброто, да имаме интересни и вдъхновяващи гости, които да споделят истории, непознати за телевизионната аудитория. И да искат отново да гостуват при мен, когато има какво ново да кажат на публиката. Тази слава не идва бързо и затова не носи със себе си опасни изкушения.

Разкажете за хобитата си…

 - Много обичам да пиша - за известно време бях оставила писането настрана, но сега усещам прилив на енергия и желание да споделя усещанията си. Нищо не ми помага така, както подреждането на мислите на белия лист.

Коя книга четете в момента? И защо?

- „Библиотеката на Въглен връх“ от Скот Хокинс. Препоръча ми я моя близка приятелка, която е тънък познавач на добрата литература. А и много обичам да чета фентъзи.

Кой беше последният филм, който ви разплака? И защо?

- Колкото и нелепо да изглежда, последният филм, който ме разплака, беше анимацията „Кунг-фу панда“, защото си дадох сметка колко простички могат да бъдат нещата в действителност. Когато пораснем, всичко изведнъж става страшно сложно и оплетено, а при децата има само добро и зло.

Как поддържате визията си?

 - С вътрешен мир. Истината е, че колкото и да се стараеш, ако не си щастлив и спокоен вътре в себе си, това неминуемо изплува на повърхността. Красивата жена е обичаната жена.