Над 550 деца се включиха в "Детска Игриада“ 2016

Малки и големи се състезаваха и забавляваха заедно на второто издания на спортния празник

05.06.2016 | 13:01 Редактор: Константина Маркова
Над 550 деца се включиха в

Да се спортува е лесно, полезно и забавно и приятно, показаха над 550 деца заедно със своите родители по време на второто издание на „Детска Игриада“, организирано от детския портал Az-deteto.bg до късния следобед на 4 юни. Най-малко 250 деца повече участваха в тазгодишния спортен празник в парка „Заимов“ в София спрямо миналогодишното му издание. Велокрос, лека атлетика, щафетно бягане, щафетни игри и бадминтон бяха само част от спортовете, в които се включиха малки и големи. Участниците в „Детска Игриада“ 2016 проследиха и вълнуващи демонстрации на няколко други спорта, сред които тенис на маса, хокей, айкидо, карате киокушин, стрелба с лък и други. Информация за победителите е качена тук >>

Каузата на организаторите от Az-deteto.bg тази година e да се отвори дискусия за добрия пример, който родителят може да даде на детето си, съответно и за нуждата от повече възможности малки и големи да тренират заедно в спортни зали, клубове и площадки. Основен посланик на каузата е волейболната звезда Владо Николов.

Първата зала в София, която ще подкрепи мисията на „Детска Игриада“ 2016 и ще даде възможност на децата да спортуват заедно с родителите си, ще стане ясна още следващата седмица.

Всичко за „Детска Игриада“ – на www.igriada.bg