Хампарцумян: Младежите ни са подготвени за бизнеса

Банкерът даде съвети на бъдещите предприемачи на лекция в СУ, организирана от Investor.bg по повод 15-тата годишнина на сайта

06.04.2016 | 20:00 Редактор: Константина Маркова
Хампарцумян: Младежите ни са подготвени за бизнеса

Според Левон Хампарцумян родните младежи са напълно подготвени да развият успешен бизнес. Така смята и асистентът от Стопанския факултет на Софийския университет Васил Каравиванов.

„Разбира се, че са подготвени и една част от тях ще бъдат със сигурност успешни. Това, което трябва да знаем е, че едно добро образование създава основата, на която може да се развие предприемчивостта“, коментира Хампарцумян по време на публичната си лекция в Софийския университет на тема „Предприемачите“, организирана от водещия финансов сайт Investor,bg по повод 15 години от създаването си.

„Изключително голям шанс и възможност има в България, включително за развиване на продукти и услуги, които младите хора да продават и в чужбина“, каза Васил Караиванов.

Как младите предприемачи могат да се ориентират в пазара и регулациите и само образованието ли има роля? Според участниците в лекцията медиите също имат водеща роля.

„Качеството на информацията е следващият важен компонент, защото в момента ни залива информация, съществена част от която не е обективна и не е особено качествена“, добави Хампарцумян.

„За Investor.bg е особено важно да дава не само навременна, но също и качествена, проверена и достъпна информация. Не на последно последно място - нещо, което е важно за младите предприемачи - да обяснява на достъпен език бизнес процесите“, каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

За следващите публични лекции в рамките на 15-тата годишнина на Investor.bg следете информацията на http://www.investor.bg/15godini/.