fallback

Извънредно издание на Клуб Инвестор по България он ер

Тази неделя- 29 март, в 21 часа по националната телевизия България он ер

27.03.2015 | 17:27 Автор: Мариета Иванова

Извънредното издание на предаването ще излъчи най-интересните дискусии по време на форума Ефективни стъпки за земеделско финансиране, който се проведе по-рано тази седмица в София и бе организиран от Investor.bg. с медийната подкрепа на България он ер.

По време на оживените дискусии стана ясно, че бизнесът продължава да настоява за корекция в Закона за земите. Не са решени въпросите за публичните дружества и разораването на полски пътища, заявиха участниците в Клуб Investor. Те се обявиха и за бързи корекции в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ). За това настояха представители на бизнеса, тъй като с последните промени в нормативния акт са останали нерешени сериозни въпроси.

Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), отчете, че е извършена голяма по обем работа с промените в закона и те в голямата си част са полезни. Но когато не се прави оценка на въздействието, се допускат някои грешки като забраната за притежаване на земеделски земи, заяви той.

„Тази грешка е напът да бъде поправена, като се изключат от санкциите публичните дружества, което мина без проблем през бюджетна комисия с проект за промени в Закона за пазарите на финансови инструменти“, припомни Велев.

Дискусиите с участието на Васил Грудев, заместник-министър на земеделието и храните, проф. Иван Станков – заместник-председател на парламентарната комисия по земеделие, Ангел Матеев, заместник-началник сектор „Банкиране на дребно“, Пощенска банка,Чавдар Трифонов, управляващ партньор „Севан - Хранекспорт“, Светлана Боянова, председател Институт за агростратегии и иновации,Васил Велев - председател на УС на АИКБ, Стайко Стайков – председател на УС на БАСЗЗ,Таня Дъбнишка, главен експерт в АЗПБ и други, бяха модерирани от Дорианa Ранкова, журналист от България он ер.

Извънредно издание на Клуб Инвестор на тема  Агробизнес - Ефективни стъпки за земеделско финансиране, тази неделя в 21 часа- 29 март, по националната телевизия България он ер.

Повече на bgonair.bg  и investor.bg

 

 

 

 

 

fallback
Още от PRESS
fallback