Водещите на “България сутрин” – за правата на потребителите, Helpbook.info и AI Иван

Мария Константинова и Виктор Дремсизов бяха специални гости в подкаста “Ние, потребителите”

24.04.2024 | 11:30
Водещите на “България сутрин” – за правата на потребителите, Helpbook.info и AI Иван

Водещите на сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR "България сутрин" показаха едно свое ново лице – това на граждани. Те бяха специални гости в подкаста за правата на потребителите – “Ние, потребителите”. Вълнуващият и полезен разговор се проведе в студиото на “България сутрин”, където Мария и Вито се чувстваха повече от комфортно да разкажат от първо лице с какви казуси са се сблъсквали, както и да споделят свои потребителски истории и съвети, които могат да помогнат на потребителите.

Водещите на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR разказаха в детайл и за платформата на Investor Media Group - Helpbook.info, която свързва гражданите с институциите, за да решава ефективно и открито проблеми с различен характер. Целта на платформата е улесняване на процеса на подаване на сигнали от гражданите и осигуряване на прозрачност и публичност на резултатите от работата на институциите. HelpBook.info служи като единно „гише“ за директно подаване на сигнали към голям брой държавни и общински институции. Всяка сутрин в ефир Мария и Вито представят най-актуалните сигнали за нередности, постъпили в платформата, и информират за движението по тях. По този начин “България сутрин” и Investor Media Group още веднъж доказват стремежа си да помагат за подобряване качеството на живот на гражданите.

В интервюто си за “Ние, потребителите” Мария и Вито разказаха и малко повече за новия си “ко-водещ” - AI Иван. Той е продукт на генеративния изкуствен интелект и всяка сутрин представя резултатите от анкетите на сайта на телевизията bgonair.bg и държи зрителите информирани за последните новини около изкуствения интелект. Още от появата си AI Иван работи по всички правила, които европейските институции тепърва ще утвърждават в страните-членки, за да защитят обществото от дезинформация, измами, нарушаване на потребителските права и др. Съдържанието, което AI Иван представя, е авторско и е дело на редакторския екип на предаването.

Вижте целия разговор на автора на подкаста Габриела Руменова с водещите на “България сутрин” тук: https://youtu.be/Zz2MX6CtBwY