Великото ни телевизионно наследство оживява по Bulgaria ON AIR от 3 март

Телевизията ще излъчи най-успешните български филми сериали

20.02.2024 | 11:21
Великото ни телевизионно наследство оживява по Bulgaria ON AIR от 3 март

Специална изненада за всички ценители, критици и любители на българското кино е приготвила Bulgaria ON AIR. Пролетният сезон на телевизията обещава да зарадва и най-капризните, като ги потопи в завладяващи и спиращи дъха сюжети с велики български таланти, които са оставили трайна следа в историята и които винаги ще помним. Златната ера на българското кино и великото ни телевизионно наследство се завръщат на 3 март в ефира с „Войната на таралежите“, „Адаптация“, „Капитан Петко войвода“, „Нощем с белите коне“, „Мера според мера“, „Ганьо балкански се завърна от Европа“, „Гори, гори огънче“, „Хъшове“, „Английският съсед“, „Хайка за вълци“, „Дом за нашите деца“, „Бащи и синове“, „Време за път“, „Неизчезващите“, „Баш майсторът“, „Служебно положение ординарец“, „Деца играят вън“ и „На всеки километър“.

Всяка делнична вечер от 19:30 часа зрителите на Bulgaria ON AIR ще могат да се насладят на някоя измежду 40 емблематични и основополагащи за българското кино продукции. Още на 3 март националната политематична телевизия слага началото на новия си сезон с първа серия на вечния сериал „Капитан Петко войвода“. 43 години след първото си излъчване, сега, навръх националния празник на  България. едноименният исторически сериал по романа на Николай Хайтов отново ще заплени зрителите. Режисьор е Николай Чернев, а сценарист – самият Николай Хайтов. Не пропускайте „Капитан Петко войвода“ – от 3 март, всеки делничен ден, от 19:30 часа.

 „Бразилска мелодия“, „Един наивник на средна възраст“, „Реквием за една мръсница“, „Умирай само в краен случай“, „Тайфуни с нежни имена“, „Денят не си личи по заранта“, „Полицаи и престъпници“, „Данъ коловъ“ и „Фалшификаторът от черния кос“ са неостаряващите филми по сценарий на Богомил Райнов, които също ще заинтригуват зрителите в програмата на политематичната телевизия. Сред развлекателните и драматични български продукции от края на XX-те години, които Bulgaria ON AIR ще излъчи още, са „Неочаквана ваканция“,  „Фильо и Макензен“, „Боянският майстор“, „Константин философ“, „Бай Ганьо“, „Клиника на третия етаж“, „На границата“ и „Огледалото на дявола“.

Заедно с пролетния сезон на телевизията от 3 март за зрителите пред малкия екран отново ще играят още големите български актьори Стефан Данаилов, Татяна Лолова, Ели Скорчева, Васил Михайлов, Кирил Господинов, Георги Калоянчев и много други любими артисти.

Не пропускайте да се насладите на най-успешните български телевизионни филми и сериали и посрещнете пролетта с великото ни телевизионно наследство – по Bulgaria ON AIR от 3 март!