Телевизионна премиера на филмa "Несебър – познат и непознат" на 24 декември по Bulgaria ON AIR

Документалният филм на Милена Милотинова ще се излъчи като част от празничната програма на политематичната телевизия

21.12.2023 | 13:43
Телевизионна премиера на филмa

За първи път в ефир водещата на предаването „Брюксел1“ Милена Милотинова ще представи документалния си филм "Несебър - познат и непознат", като той ще се излъчи в коледно-новогодишната програма на Bulgaria ON AIR. Филмът, разказващ за старинните паметници, заради които Несебър е в списъка с културно наследство на ЮНЕСКО вече 40 години, ще се излъчи за зрителите на 24 декември, в 14:00 часа.

Филмът "Несебър - познат и непознат" разказва за 3200-годишната история на града - среща на няколко култури и цивилизации, разкази за находки, преселения, история и съвременност от траките чак до егейските бежанци и наши дни. На 9 декември се навършиха 40 години от вписването на Несебър в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Историци, археолози и местни хора разказват интересните истории, включени във филма, който показва както ценностите на Стария град, така и откритите крепостни стени под вода.

През почивните дни, ефирът на Bulgaria ON AIR ще предаде на зрителите допълнително празнично настроение със специалната си коледно-новогодишна програма, включваща вълнуващи филмови заглавия и завладяващи концерти на добре познати български изпълнители. Владимир Ампов – Графа, Деси Добрева, Мери Бойс Бенд и Михаела Филева са само част от популярните музиканти, които ще очакват зрителите пред малкия екран.