Новини на всеки час и експертните коментари за изборния ден

По телевизия, радио и на стрийма на Bulgaria On Air

03.10.2014 | 12:19 Редактор: Доника Ризова
Новини на всеки час и експертните коментари за изборния ден

Можем ли с избори да променим реалността?

Обединяваме ли се около общи каузи, макар и да мислим различно?

Ражда ли вотът ново начало?

Ще промени ли дневния ред на новините?

Бездомен ли е сериозният дебат в българската политическа и икономическа среда?

Къде сме и къде можем да стигнем на европейската и световната икономическа карта?

Къде да търсим посоката на общия ни успех?

 

Това са въпросите, на които екипът на Bulgaria On Air ще търси отговори в избория ден, 5 октомври 2014.

 

В програмата си на 5 октомври 2014 Bulgaria On Air ще предложи на зрители, слушателите и онлайн аудиторията си новини на всеки кръгъл час и репортерски включвания от ЦИК, Международния пресцентър в НДК и от избирателните секции в страната и чужбина.

Специалните студиа започват в  08.00 сутринта в телевизионното студио на Bulgaria On Air с новини, с водещ Радинела Бусерска.

Ранните коментари, анализи и прогнози от България и от света са с Калин Манолов. Първите прогнози за развоя на изборния ден и нагласите на избирателите в студиото ще коментират Калин Славов от Трансперънси интернешънъл, психолога Росен Йорданов, Димитър Гронев, политически психолог и Евгени Михайлов.

Дискусионните студия през целия ден ще продължат с включването на кореспондентите на Bulgaria On Air от страната и чужбина, за да разберем колко активно гласуват сънародниците ни.

В следобедните часове новините ще продължи да следи Милена Милотинова.

В 16:30 часа  извънредното издание на предаването Boom & Bust ще търси отговoр на въпросите: Какви са първите икономически мерки, които трябва да предприеме 43-тото Народно събрание и как България изглежа през икономическия фокус на Европа. Гости на Владимир Сиркаров и Кузман Илиев ще бъдат Васил Караиванов, Страхил Иванов (Явлена), Георги Камов и Ирена Тодорова, политолог.

В 18:00 часа стартира коментарното студио с водещ Ивайло Лаков. Тема на дискусиите ще бъде какво искаме да се промени след изборите, какво би ни мотивирало  да вървим напред. Коментатори в студиото ще бъдат актьора Владимир Пенев, бивш министър на културата и  доц. Антоанета Христова, психолог.

Веселин Дремджиев и Мартина Ганчева ще информират за  резултатите и ще събират коментарите и анализите след 19.00 часа, на живо от всички горещи точки. Очаквайте възможно най-пълно реакциите след обявяване на първите резултати и пресконференциите на партиите с най-висок резултат.

Пълната информация за изборния ден може да бъде проследена и по радио Bulgaria On Air, както и онлайн на www.bgonair.bg.

Гледайте на живо стрийм от пресконференциите след края на изборния ден тук.