ТВ уроците на „Просвета“ и Bulgaria ON AIR получиха международно признание

Поредицата „Учим онл@йн с учител“ спечели специална награда от Международния панаир в Германия

21.10.2021 | 12:59
ТВ уроците на „Просвета“ и Bulgaria ON AIR получиха международно признание

Телевизионните уроци, които Bulgaria ON AIR започна да излъчва в ефира си по време на първия локдаун през пролетта на 2020 година, получиха международно признание и специална награда на тазгодишния Международен панаир на книгата във Франкфурт, Германия. На образователната платформа на издателство „Просвета“ е-просвета и тв инициативата „Учим онл@йн с учител“ бе присъдена специалната награда на журито в конкурса „Най-добри учебни материали в Европа“ за 2021 г.

През 2020 г., когато се наложи вратите на училищата да бъдат затворени и учениците да преминат бързо на дистанционно обучение, в помощ на децата, техните родители и учители, над сто видеоурока на издателство „Просвета“ бяха излъчени в ефира на националната телевизия Bulgaria ON AIR в тв поредицата „Учим онл@йн с учител“. Благодарение на Bulgaria ON AIR тези видеоуроци стигнаха до десетки хиляди ученици и учители и станаха техен безценен помощник в непознатото дотогава у нас дистанционно обучение. Сега те са част от образователната платформа е-просвета, която беше обявена за една от най-добрите в Европа.

„Образованието винаги е било кауза и мисия, зад която Bulgaria ON AIR застава и подкрепя. Затова и когато бяхме поканени да помогнем на хиляди, а дори и милиони, ученици, родители и учители, ние се отзовахме веднага. Щастливи сме, че имахме възможност да дадем своя директен принос към българското образование и като медия със силна корпоративна-социална отговорност да бъдем полезни чрез програмата си в един толкова критичен за обществото момент“, заяви Николина Димитрова, програмен директор на Bulgaria ON AIR.