Била ли е Атлантида край Варна? – отговорите в първото за сезона издание на „Операция История“ по Bulgaria ON AIR

В епизода ще бъдат разбулени тайните около 5 септември и защо това се счита за най-трагичната дата в българската история

03.09.2021 | 10:25
Била ли е Атлантида край Варна? – отговорите в първото за сезона издание на „Операция История“ по Bulgaria ON AIR

Популярното историческо предаване в българския ефир – „Операция История“, се завръща в ефира на Bulgaria ON AIR за нов, изпълнен с любопитни истории, мистерии, теории и конспирации от миналото, настоящето и бъдещето сезон със специално издание на 5 септември, от 16:30 часа.

В навечерието на един от най-значимите за българския народ празници – Деня на Съединението на България, водещият на предаването Росен Петров заедно със своите гости ще коментира познатите и останалите в дълбините на неизвестността български съединения и разединения, защо за някои от специалистите именно 5 септември е най-трагичната дата в българската история, за триумфите и трагедиите, които спохождат българския народ.

В първата част от предаването в студиото ще влезе големият познавач на новата българска история - видният юрист Борислав Миланов. Той ще сподели пикантни и шокиращи подробности около събитията от 5 септември 1944г., когато Съветският съюз обявява война на Царство България, а последиците преобръщат съдбата на милиони българи.

Историческото предаване в ефира на Bulgaria ON AIR ще продължи с личната история на проф. Христо Смоленов за участието си като един от основните персонажи в най-новата историческа поредица на американска телевизия. Филмът е заснет във Варна и разказва за тайните на най-старото златно съкровище в света, а в допълнение към това изследователите изразяват мнението си, че древна Атлантида може да е била разположена именно на нашето Черноморие.

Не пропускайте първото за новия телевизионен сезон издание на историческото предаване „Операция История“ в ефира на Bulgaria ON AIR и научете още какво очаква Европа и България в приближаващата мигрантска буря, задаваща се от непристъпния Афганистан – тази неделя, 5 септември, от 16:30 часа.