Двама журналисти на Bulgaria ON AIR подкрепят инициативата „Работилница за репортери“

Лицето на Новините ON AIR Виолета Манчева ще бъде ментор на учениците, а водещият на „Директно“ Димитър Абрашев ще бъде жури в конкурса

11.03.2021 | 12:14
Двама журналисти на Bulgaria ON AIR подкрепят инициативата „Работилница за репортери“

За поредната година Bulgaria ON AIR се включва в инициативата „Работилница за репортери“, която помага на ученици да развият таланта си в журналистическо и творческо писане. Тази година двама от журналистите на медията ще се включат в образователния конкурс.

Лицето на Новините ON AIR Виолета Манчева ще бъде ментор на учениците и ще им помогне да развият таланта си. Чаровната журналистка има богат опит както „на терен“, отразявайки важни събития, така и като водещ на централната и късна новинарска емисия. В продължение на няколко седмици Виолета ще дава насоки на участниците за всяка една от задачите, които получават.

„За мен е удоволствие, че ще работя с млади и целеустремени хора, които мечтаят да се докоснат до журналистиката. Ще се опитам да предавам на участниците опита, който съм натрупала до момента, защото знам колко важна е подадената ръка в началото. С малко помощ стартът е вълнуващ, а не страшен“, казва Виолета.

Водещият на предаването „Директно“ Димитър Абрашев също се включва в инициативата. За втора поредна година той ще бъде част от журито, което ще оценява творбите на учениците. Димитър има дългогодишен опит в журналистиката – изминал е целия път – от стажант, през репортер, редактор и водещ на всекидневно предаване. Заради работата си в различни печатни и електронни медии има сериозен поглед над спецификите на всеки вид журналистика. Като жури, Димитър обещава да е строг, но справедлив.

„Страхотно е, че отново имам възможност да бъда част от „Работилница за репортери“. Спомням си текстовете на участниците миналата година, голяма част от които на много високо ниво. А тази година, застъпената тема „Поглед към доброто“ е особено предизвикателство за всички-участници, ментори и жури. Ситуацията, в която живеем в последната година ни накара да търсим повече добри новини и повече истина. Това и очаквам да видя в конкурса тази година“ признава журналистът на Bulgaria ON AIR.

В конкурса-обучение „Работилница за репортери“ участват ученици от 9 до 12 клас. Победителите получават стаж в медия, където ще приложат на практика наученото по време на обучението си. Тази година инициативата е под наслов „Поглед към доброто“.