Документалната поредица „Умно село“ представя: Възгледите на Гочето

Епизодът с незабравимия актьор Bulgaria ON AIR ще излъчи на 3 януари

02.01.2021 | 10:00
Документалната поредица „Умно село“ представя: Възгледите на Гочето

Ако има в България „абсолютен народен любимец”, то в челната тройка несъмнено е актьорът Георги Русев, или просто Гочето. Макар вече поколения да са пропуснали живия контакт с него – актьорът си тръгна от света  през 2011 – той остава незабравимо лице от култови български филми и абсолютен фаворит на зрителската аудитория. Приживе знаменитият актьор застава пред камерата на документалната авторска поредица „Умно село“ в епизода, озаглавен „Възгледите на Гочето“, който Bulgaria ON AIR ще излъчи на 3 януари, от 19:30 часа.  

Достоен, честен, незлобив, с неподражаема мимика и елегантно чувство за хумор, “богът” на колоритните отрицателни роли, изрекъл култови реплики като: „За кучета и хора може, за прасета не може…” и „Лошо, Седларов, лошо…”, в живота няма нищо общо с героите си от екрана в български класики като “Селянинът с колелото”, “Опасен чар” „Оркестър без име“, „Вилна зона“, „Преброяване на дивите зайци“ и други.

Опит за едно такова „преброяване” на самия Георги Русев прави филмът от документалната поредица „Умно село”, като не забравя и сценичните му роли, които театралните фенове също помнят добре.

Какви са възгледите на Гочето за живота; разпознаха ли Седларов на пазара в „Красна поляна”, застанал заради филма на сергия с дамско бельо; какво би станало ако Дочо Булгуров днес бе депутат; сбор от паметни роли от спектакли на МГТ „Зад канала” – всичко това не пропускайте в епизода, който Bulgaria ON AIR ще излъчи на 3-ти януари, от 20:30 часа.

Във „Възгледите на Гочето“ зрителите ще си спомнят отново низ от култови реплики на героите на Георги Русев, специално отправени към камерата на „Умно село”. И ще завърши с тази: „Аз не питам дали ме обичате, аз питам колко ме обичате…“