Ивайло Христов пред „Умно село“: Сигурно ме има в паралелна вселена и там съм по-добра версия на себе си

Епизодът „Тебеширеният кръг”, запечатал паметни моменти от протестната 2013-та година, ще се излъчи на 13 декември

09.12.2020 | 13:15
Ивайло Христов пред „Умно село“: Сигурно ме има в паралелна вселена и там съм по-добра версия на себе си

Любимият професор на поколения студенти, актьорът и успешен филмов режисьор Ивайло Христов е рожденик на 10-ти декември. По този повод в неделната вечер, точно от 19:30 часа, Bulgaria ON AIR ще излъчи епизода от документалната поредица „Умно село” със заглавие „Тебеширеният кръг” по името на дипломната постановка „Кавказкият тебеширен кръг” на класа му от випуск 2014.

На фона на развълнувани репетиции и постановки, в които долита ехото от изригналата улица, тътенът на обществения бунт и безпрецедентните и изобретателни протестни акции преди всичко на студентите от НАТФИЗ, Ивайло Христов споделя вълненията си от случващото се, вярата си в младите, и продължава да работи.

Филмът е своеобразен документ на времето, а откъсите от театрални постановки на и с участието на Ивайло Христов, някои от които вече не могат да бъдат видени, са част от безценния архив, съхранен от камерата на „Умно село“, трупайки в годините памет за лица и събития. С присъщата му харизматичност, чар и откровеност, Ивайло Христов споделя съкровени свои мисли и мечти. И се надява, че някъде, на друга планета, съществуваме такива, каквито сме, но в един по-добър свят. Така и ние някъде сме по-добра версия на себе си...

Не пропускайте вдъхновяващия епизод с любимия професор на поколения студенти Ивайло Христов – в поредицата „Умно село“, по Bulgaria ON AIR, на 13 декември, от 19:30 часа.