Какво е общото между психологията и строителния бизнес – в „Завърналите се с Петя Кертикова“ на 12 ноември

Водещата и автор на поредицата се среща с Надя Найденова от Монтана

11.11.2020 | 16:34
Какво е общото между психологията и строителния бизнес – в „Завърналите се с Петя Кертикова“ на 12 ноември

„Винаги съм искала да се прибера“. Това споделя пред автора на поредицата „Завърналите се с Петя Кертикова“ Надя Найденова от гр. Монтана, с чиято история за пътя обратно към родината ще се запознаят зрителите в сутрешния блок в ефира на Bulgaria ON AIR на 12 ноември.

Защо обаче една българка заменя Германия с Монтана? След като завършва с отличие гимназиалното си образование в родния си град, Надя заминава за Германия, където е приета да учи „Психология“. Наред със следването си, младата дама работи на различни места и позиции в продължение на 10 години. Лична загуба налага връщането й обратно към България, където по неволя, но с хъс и увереност, решава да продължи бизнеса със строителни материали на своя баща. Така от книгите попада сред чували с бетон и кофи с бои.

Днес, освен да продължава да движи успешно семейния бизнес, Надя се отдава и на своята страст – шиенето. С помощта на игла и конец създава детски кукли, дрехи за тях, раници и още куп интересни предмети. Наред с това, завърналата се в Монтана психоложка не спира да помага на различни животни и да преследва мечтата си един ден да създаде приют.

Вълнуващата история на Надя Найденова за следването в чужбина, връщането в България и установяването в родния град Монтана – не пропускайте на 12 ноември, в „България сутрин“, по Bulgaria ON AIR.