Виолета Манчева бе водеща на церемонията по връчване на престижните награди „Лекар на годината”

22.10.2020 | 12:25
Виолета Манчева бе водеща на церемонията по връчване на престижните награди „Лекар на годината”

На 19 октомври, в Деня на небесния покровител на България св. Иван Рилски и Деня на българския лекар, Българският лекарски съюз връчи за 17-и път традиционните си награди „Лекар на годината“ на официална церемония в Националния исторически музей. Водещ на престижното събитие беше едно от лицата на новините в ефира на Bulgaria ON AIR – Виолета Манчева.

„За мен бе чест да водя тазгодишната церемония по връчване на наградите „Лекар на годината”, организирана от Български лекарски съюз. В момент на най-тежки предизвикателства пред здравната система, българските лекари за пореден път показват висок морал и изключителен професионализъм“, сподели след събитието Виолета.

Тази година освен петте традиционните категории, в които се отличават едни от най-изявените лекари в страната, беше създадена специална категория за принос в борбата срещу пандемията от COVID-19 - "Борба с пандемията". Носител на тазгодишния приз „Лекар на годината“ стана офталмологът доц. Александър Оскар от Александровска болница.

„Поздравявам доц. д-р Александър Оскар за спечелването на приза за 2020 г. и като български гражданин съм благодарна за неговата и тази на колегите му всеотдайна и неуморна работа“, отправи своите пожелания и благодарности водещата на Новините ON AIR към всички лекари, които ежедневно се грижат за здравето на своите пациенти.