Bulgaria ON AIR е сред най-предпочитаните източници на информация

Това сочи годишният доклад на Института "Ройтерс" към Оксфордския университет

16.06.2020 | 14:05 Редактор: Тодор Петров

Националната телевизия Bulgaria ON AIR е един от най-предпочитаните източници на информация. Това сочат данните от годишния доклад на Института "Ройтерс" към Оксфордския университет. 

Bulgaria ON AIR е четвъртата най-гледана национална телевизия, с най-високо зрителско доверие, и се нарежда на пето място в класацията на Института на Ройтерс. Докладът се базира на онлайн проучване, направено сред близо 75 000 потребители от 38 държави от всички континенти. 

В него се класират най-предпочитаните медии за всяка страна. Според доклада 1/4 от българите потребяват редовно и се доверяват на информацията и новините, които научават от Bulgaria ON AIR и уебсайта на телевизията www.bgonair.bg

Като цяло българите се доверяват най-много на обществените медии - БНТ и БНР. Това е един от основните изводи в доклада. Над 70 на сто от анкетираните казват, че ползват основно онлайн медии. За близо 80% основен източник на информация остава телевизията. Тенденцията вече е новините до достигат до аудиторията основно през мобилни устройства.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ivana
преди 3 години
Здравейте, кога ще пуснете ефирният ви канал - гр. Русе? Благодаря. Сигнализирай за неуместен коментар