Потенциалът на България да разработва собствени IT продукти – в първото издание на предаването Money.bg

Предаването стартира на 25 януари в 16:30 часа по Bulgaria ON AIR

24.01.2020 | 14:32
Потенциалът на България да разработва собствени IT продукти – в първото издание на предаването Money.bg

Светът на икономиката, финансите и бизнесът не е лишен от интригуващи теми. Именно те ще са във фокуса на новото икономическо предаване по Bulgaria ON AIRMoney.bg, което стартира на 25 януари в 16:30 часа. Водещ на предаването е финансовият журналист и главен редактор на едноименната онлайн медия – Георги Минев.

В първото издание на предаването предстои разговор с управляващия директор на Acronis Пламен Тошев. Компанията, чиято пазарна оценка надмина 1 милиард долара, планира да създаде в България най-големия си развоен център в световен мащаб. Повече за потенциала на българския пазар да разработва собствени IT продукти и за плановете на компанията да развие тази ниша с наемането на до 1000 специалисти в София, гледайте в Money.bg на 25 януари.

Друг акцент в предаването е стъпването на една от най-големите германски банки - Commerzbank, на българския пазар. То ще се случи не с екип от банкери, а от програмисти. Финансовата институция планира да открие у нас свой IT хъб, в който да работят първоначално 400 специалисти. Money.bg ще излъчи интервю по темата с председателя на Германо-българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев.

Не пропускайте първия епизод на предаването Money.bg по Bulgaria ON AIR в събота, 25 януари, от 16:30 часа.