Даяна Георгиева - журналистът, който търси добрия пример

Професията ме научи да не реагирам емоционално, казва репортерът на Bulgaria ON AIR в интервю за Az-jenata.bg

03.09.2019 | 15:43
Даяна Георгиева - журналистът, който търси добрия пример

Даяна Георгиева е сред най-младите журналисти в нюзрума на Bulgaria ON AIR, но вече е открила, че нейната страст са добрите новини, онези, които могат да служат за пример. Преди месец тя разказа историята на шампион по кикбокс, който продава трофея си, за да помогне на свой приятел да проходи отново. „Истории като тези са трудни за разказване, защото са свързани с лични човешки драми, но положителният край носи удовлетворение“, казва Даяна.

Винаги търси положителното в сюжетите, по които работи, може би, защото самата тя се определя като безкраен оптимист. Но достатъчни ли са 60 или 90 секунди, колкото обикновено продължава един репортаж в новинарските емисии, за да разкаже всичко, което иска? „Тази минута може да бъде и много, и малко. Това е време, в което можеш да кажеш и покажеш много. И не на последно място - да спечелиш вниманието на зрителите“, споделя Даяна.

Признава, че най-трудното в работата й е сблъсъкът с човешката драма.„Аз съм деликатен човек и намесата в личния свят на хората ме натоварва. Затова винаги се опитвам да съм тактична и да обясня на хората, че това ми е работата“.Категорична е, че най-важното в журналистиката е обективността и безпристрастността.

Професията я учи на друг ценен урок, който й помага и в житейски план. „Аз съм много импулсивна - понякога реагирам първосигнално – казвам нещо, без да съм го обмислила. Работата ме научи да не реагирам емоционално, да съм по-сдържана в изразяването на емоции“, казва Даяна.

Цялото интервю четете ТУК.