Десислава Францова: Каузата ми е да показвам младите спортни надежди на България

Водещата и репортер на Спортът ON AIR говори за любовта към спортната журналистика, бокса и футбола, в интервю за „Меридиан уикенд“

26.08.2019 | 12:46
Десислава Францова: Каузата ми е да показвам младите спортни надежди на България

Водещата и репортер на Спортът ON AIR Десислава Францова е само на 23 години, но вече е намерила своето призвание, което я прави щастлива – спортната журналистика. За избора на професия и любовта към футбола, Деси разказва на страниците на  „Меридиан уикенд“. 

„Като всяко дете и аз обичах да спортувам. За разлика от днес, обаче, тогава мразех футбола – просто защото вкъщи само това се гледаше, а на едно малко човече хич не му беше интересно. Откакто се помня, обожавам да спортувам всякакви неща и сякаш спортът е неразривна част от мен“, казва Деси. 
Като малка се е занимавала с балет, а днес е сред най-големите фенове на „белия балет“ – „Реал Мадрид“. Все още не знае на какво се дължи тази любов, но тази необяснима магия на отбора я привлича толкова силно, че за малко да я откаже от абитуриентския й бал. 

„Ако трябва да избера любим момент, свързан с много емоции и мой любим отбор, то това със сигурност ще е 2014 година и спечелената 10-а титла на „Реал Мадрид“ в Шампионската лига. Не само защото беше толкова чакана от всички, но и защото беше на моя бал в 12 клас. Затова се шегувах и с приятели, че няма да отида, за да гледам мача с „Атлетико“ (4:1).

Основните теми, които я вълнуват са три – футбол, бойни спортове, предимно бокс, защото това е един от спортовете, който Деси е тренирала, и Формула 1. Каузата й обаче е носочена към това да показва младите спортни надежди на България.  „Смятам, че медиите трябва да подкрепят спорта, като дават гласност на всички тези таланти, които в бъдеще могат и ще се превърнат в новите носители на медали и призове за страната“.