Bulgaria ON AIR е сред 50-те най-желани работодатели от студенти

Перспективи за бъдещо развитие и лидерство в сектора са сред критериите за избор на компания за младежите

23.05.2019 | 12:30
Bulgaria ON AIR е сред 50-те най-желани работодатели от студенти

Национална телевизия Bulgaria ON AIR е сред 50-те най-желани работодатели от българските студенти. Това показва проучването Graduate Survey, проведено от ToTheTop Agency, което Investor.bg публикува. Политематичната телевизия заема 40-то място в класацията, в която са участвали 8241 души от 51 университета в България и студенти от висши училища в чужбина.

Участниците в проучването са попълнили анкета от над 50 въпроса за дейността и функциите на компаниите. Това е съществена част от т.нар. „работодателска марка“, параметър, който показва доколко даден работодател е желан и избиран сред най-талантливите на пазара на труда.

Мястото, на което най-талантливите студенти от България и българи в чужбина искат да започнат своята кариера, все още се определя не толкова от заплатата, а от фактори като силно лидерство на мениджърите, ясно структурирана стажантска програма, перспективи за бъдещо развитие и лидерство на компанията в сектора.

Graduate Survey се провежда за трета година, а тази година Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria са медийни партньори на проучването. Bulgaria ON AIR е част от Investor Media Group – втората по посещаемост онлайн медийна група в България по данни на Gemius.