Безплатни прегледи за фетална морфология и ценни съвети за бъдещите майки очакват посетителите на „Форум бременност и детско здраве“

Форумът се организира от Puls.bg и ще се проведе на 20 и 21 април в НДК

19.04.2019 | 10:07
Безплатни прегледи за фетална морфология и ценни съвети за бъдещите майки очакват посетителите на „Форум бременност и детско здраве“

Остават броени дни до юбилейното издание на Форум бременност и детско здраве, който за 10-и път ще отговори на най-важните въпроси на бъдещите и настоящи родители и ще разгледа нови полезни тематични аспекти, изведени от опита на водещи български специалисти. Форумът се организира от водещия здравен сайт Puls.bg и предстои да се проведе на 20 и 21 април, в зала 3, на НДК под патронажа на Столична община.

Освен полезна информация и ценни съвети от топ специалисти, Форум бременност и детско здраве е подготвил и томбола с много награди. Трима от посетителите ще спечелят безплатен преглед за фетална морфология от специализирана болница в София. Феталната морфология e един от най-важните ултразвукови прегледи по време на цялата бременност и представлява обследване за структурни аномалии на плода.

Бъдещите и настоящите родителите могат да спечелят още комплект за кърмене, комбиниран уред за готвене на пара и блендър, музикален шезлонг, дигитален бебефон, играчки, козметика и още десетки полезни принадлежности за новия член на семейството, както и робот прахосмукачка и ваучер за избелване и почистване на зъби. В томболата могат да участват всички регистриралите се за събитието ТУК. Участието във Форума и томболите е безплатно.

Първият ден на Форум бременност и детско здраве ще се фокусира върху важните моменти в развитието на новия живот. Кои ехографски изследвания са днешният златен стандарт при проследяването на бременността – на този въпрос ще отговори акушер-гинекологът д-р Кристина Чачева. Проф. д-р Алексей Савов, началник на Националната генетична лаборатория, ще разкрие пред аудиторията детайли за т. нар. неинвазивни ДНК пренатални тестове (тестове преди бременността), с които се изследва здравето на бъдещото бебе. Проф. д-р Иван Костов ще разгледа етапите на раждането и разясни смисъла на прилаганите интервенции в хода му. За информирания избор при раждането ще говори водещият адвокат по медицинско право Мария Шаркова.

Бъдещите и настоящите родители ще имат възможност да се срещнат и с водещата на новините по Bulgaria ON AIR  Десислава Атанасова и радиоводещият Симеон Колев, които ще споделят своя опит в родителството.

Известната влогърка Антоанет Пепе, която всекидневно споделя с хилядите си последователи в социалните мрежи някои тънкости и предизвикателства в родителството, също е част от светския панел на юбилейното 10-о издание.

Вторият ден на Форум бременност и детско здраве  ще акцентира върху грижите за детето. Д-р Йордан Георгиев ще очертае задължителните ключовите моменти, през които трябва да премине първата среща с педиатъра. Доц. д-р Лалка Рангелова ще коментира основните стъпки и съвременни предизвикателства в захранването на бебето. Д-р Василка Юрукова ще сподели какво още може да се крие зад кожните алергии при децата. И този път Форум бременност и детско здраве е приготвил забавления, игри и награди в интерактивните си панели. 

На 21 април, в рамките на форума, ще бъдат наградени и победителите в класацията на Puls.bg „Специалистите, на които имам доверие“. За трета поредна година инициативата ще отличи спечелилите доверието на родителите медици в областта на майчиното и детско здравеопазване и родилните отделения от цялата страна.

Пълна информация за събитието – програмата, лектори, награди и локация може да намерите на www.events.puls.bg, където може да се регистрирате безплатно. Новини за форума може да намерите и на https://www.facebook.com/ForumBremennost/ и на https://www.instagram.com/forumbremennost/

Партньори на Форум бременност и детско здраве са Philips Avent, Future Health, МБАЛ „Надежда“, Cells4life, SelenaCells. УМБАЛ Александровска“, Медикъл Дент, iRobot и Биорегенерация.  

Медийни партньори на събитието Форум бременност и детско здраве са Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata, Az-deteto, Tialoto.bg; Радио Family, сп. 9 месеца; Новите родители, Първите седем, Дневникът на мама и татко, Bebok.eu, Mama Ninja, Mama mia, София играе, БГ радио, Streamer.bg.