Александър Богоявленски

Водещ на "Авиошоу"

06.06.2014 | 12:01
Александър Богоявленски

Александър Богоявленски е автор и водещ на предаването за авиация и авиоиндустрия "Авиошоу", което се излъчва всяка събота от 16:00 часа.

Александър Богоявленски е професионален пилот, журналист и експерт в сферата на корпоративния и дигитален маркетинг с над 25-годишен опит в медийната среда, връзките с обществеността, информационните технологии и авиацията. Един от първите в българския интернет с постоянно присъствие онлайн от ерата на IRC до twitter.

След много години пред микрофона на БНР, БиБиСи и Свободна Европа, Александър залага на комуникационните и техническите си умения. Преминава през комуникационния екип на президента Петър Стоянов и Делегацията на Европейската Комисия в България.

Страстта му към информационните технологии го отвежда в Хюлет Пакард, където поема стратегическите аутсорсинг комуникации за Европа, Близкия изток и Африка. Стремежът към независимост надделява и Александър сформира малък, но влиятелен екип за управление на корпоративна и бранд репутация и дигитален маркетинг. Член е на глобалния Съвет за дигитален маркетинг на НР. Силно увлечен по авиация, има диплома по Airline Management и от 2018 лиценз за професионален пилот.

Магистър е по Международни отношения в София и Лондон. Лети още на ски и уиндсърф.

Връзка с предаването: airshow@bulgariaonair.bg.

Авиошоу във Facebook: https://www.facebook.com/AirshowONAIR/.

Всички епизоди на Авиошоу в YouTube канала на Bulgaria ON AIR: https://bit.ly/2qpFRcF.