Благовест Илиев

Продуцент и репортер в „Новините ON AIR"

29.02.2024 | 08:30
Благовест Илиев

Благовест Илиев е репортер и продуцент на „Новините ON AIR“ на Bulgaria ON AIR. Завършва бакалавър „Журналистика“ и магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“, където след това става и докторант по „Телевизионна журналистика“.

Към момента Благовест Илиев е асистент в катедра „Комуникация и аудиовизуална продукция“, като води упражнения по различни дисциплини, свързани с медиите, комуникационния мениджмънт, връзките с обществеността и рекламата. В Алма Матер Благовест завършва още две магистърски програми. Професионалният път на Благовест Илиев започва в регионални медии, след което последователно работи за различни национални телевизии, като репортер, водещ на новини и продуцент. Паралелно с това създава собствена фирма за PR и реклама.

Започва работа в екипа на телевизия Bulgaria ON AIR през март 2023 година като репортер. Отразява водещите събития в страната, но намира време и за авторски материали, които разказват историята на обикновения човек. От края на октомври съчетава работата „на терен“ с продуцирането на новинарски емисии. Носител е на награди за високи постижения в телевизионното творчество, разследваща журналистика и обективно медийно отразяване. Автор и продуцент на филми, научни статии за развитието на медийната среда, както и на десетки интервюта в биографични книги, част от редакционния екип на списания, член на Съюза на българските журналисти. Благовест Илиев поставя за своя мисия предаването на знания и умения, които да вдъхновяват. Това го кара да завърши и „Педагогическа правоспособност“ в Тракийски университет, а след това и две следдипломни квалификации в областта на най-голямата му страст – българския фолклор: „Преподавател по български народни танци“ в АМТИИ, гр. Пловдив и „Ръководител на състави за автентичен фолклор“ във ВСУ „Черноризец Храбър“, гр. Варна.