Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Swiss Air отново лети до София

Воден салют посрещна AVRO RJ85 на 14 май 2015

14.05.2015 | 14:38
Swiss Air отново лети до София

Националният превозвач на Швейцария Swiss Air започва да лети от София до Цюрих.

Линията, спряна за три години бе подновена на 2 май 2015 с 4 полета седмично.

На 14 май 2015 в присъствието на министъра на транспорта и посланиците на двете страни AVRO RJ85 кацна на летище София и беше поздравен с воден салют.

Швейцарската авиокомпания Swiss Air, част от Lufthansa Group, която обновява самолетния си парк.

В началото на май Swiss Air финализира поръчката си отпреди две години за още три Boeing 777-300 с удължен обхват.

Така Swiss ще има общо 9 самолета, а американският производител затвърждава позициите си на европейския пазар.

София-Цюрих ще се обслужва от AVRO RJ85 и Fokker 100.

До края на годината летище София обещава да предложи още нови маршрути, с които броят на обслужените дестинации ще достигне 50.


Swiss Air добави 22 дестинации от Цюрих за лятото на 2015 - повече от преди. Компанията цели да засили директните връзки към съседни страни: Лайпциг и Дрезден в Германия, Тулуза, във Франция и Грац в Австрия. Сезонна връзка с Палермо, Италия бе пусната през 2014 и през 2015 вече е редовен полет, като към мрежата са добавени Бари, Неапол и Бриндизи.

Новите дестинации за Цюрих включват редица ваканционни дестинации като Солун, Измир, Малта, Билбао и Порто. Компанията предлага възможност за уикенд почивки в Гьотеборг, Хелзинки, Сантяго де Компостела и Рига. Любляна, Краков, Сарауво, София и Загреб разширяват допълнително новите възможности за пътуване на швейцарските туристи. Swiss увеличава полетите и по редица съществуващи дестинации от Цюрих като Копенхагеня Хамбург, Малага, Палма де Майорка, Стокхолм и Валенсия за лятото.

По интерконтиненталната си мрежа компанията увеличава честотата между Цюрих и Сан Франциско до 13 полета седмично през юли и август.