Авиошоу

Събота от 16:00 часа
още

Авиошоу: Торонто от високо

Е195 Авиошоу пътува в Канада

26.05.2019 | 00:00
Авиошоу: Торонто от високо

Торонто и регионът имат един от най-развитите авиокосмически сектори в Канада. В него са заети над 20000 професионалисти – инженери, механици и програмисти, работещи в Bombardier, Hineywell, Northstar, Pratt & Whitney, Safran и др. гиганти.

Кадрите си ги създава самата провинция – в петте специализирани учебни заведения – Centennial College, Ontario Manufacturing Learning Consortium, Ryerson University, University of Toronto, York University.

Общината в Торонто си партнира с компаниите от авиационния сектор и градът е важен хъб за националната авиокосмическа индустрия.

Над цифрите и данните, от върха на най-високата сграда в Торонто, кулата CN Tower се разкрива уникално красивата гледка към езерото и малкото летище Били Бишъп.

Към върха

През 1995 Американското общество на строителните инженери обявява CN Tower за едно от Седемте чудеса на модерния свят, наред с моста Голдън Гейт в Сан Франциско, Панамския канал и канала под Ламанша, Емпайър стейт билдинг, язовирът Итайпу, защитните системи по крайбрежието на Северно море.       

Кулата се ражда 20г по-рано, през 1974, когато са положени бетоновите основи и започва строежът на стоманената конструкция. Антената на върха е монтирана на следващата година в драматична операция с Олга, 10-тонен хеликоптер Сикорски, който едва не се разбива. До 2003 е най-високата сграда в света.. Сега е втора след Бурж в Дубай.

Във втория от трите "канадски" епизода Александър Богоявленски ще се изкачи до върха, за да ви покаже 360-градусова панорама към Торонто и да ви разкаже още интересни истории..