Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Авиошоу: България Ер и Air Italy с код шеър договор

Е183, Христо Тодоров и Росен Димитров

03.03.2019 | 10:54
Авиошоу: България Ер и Air Italy с код шеър договор

В края на март 2019 стартират полетите със споделен код между Air Italy и България Ер - важно стратегическо партньорство между българския национален превозвач, откриващо сериозни възможности за захранване с пътниците на презокеанските полети до Северна Америка и Канада и вътрешните италиански дестинации, които стават все по-търсени от клиентите в България.

Случайно или не, главният оперативен директор на Air Italy познава България добре, благодарение на българският си произход.

"Светът е много голям, но светът на авиокомпаниите е доста малък", каза Росен Димитров в интервюто за Авиошоу с Александър Богоявленски.

"За нас България Ер беше естествен избор. Знаем, че има търсене по направленията Северна Америка, Канада, Италия, а България Ер може да ни осигури такава свързаност. В същото време много италианци пътуват до България, много от тях притежават имоти в България. Така че има сериозно търсене за пътувания от Италия към България", каза още Димитров.

Двете авиокомпании ще разменят кодовете си по маршрутите до София, а от тук до Бургас и Варна. От София България Ер ще добавя кода си по всички наши вътрешни линии, както и по маршрутите на Air Italy до Канада и САЩ.

В епизод 183 на Авиошоу: плановете на България Ер и Air Italy за съвместни полети до Италия, САЩ и Канада.

Интервю с главния изпълнителен директор на националния превозвач България Ер Христо Тодоров и главния оперативен директор на Air Italy Росен Димитров в София.

Гледайте целия епизод във видеото.