Безпилотните коли на Tesla ще са готови до 6 седмици

Технологията ще е достъпна за произведените през последните 2 години автомобили

05.11.2018 | 23:16 Редактор: Велислав Филипов
Безпилотните коли на Tesla ще са готови до 6 седмици

Функцията "повикване” на Tesla Motors ще бъде напълно готова до 6 седмици, благодарение на което всички транспортни средства на марката ще могат самостоятелно да се придвижват, да търсят свободно място и дори да разпознават знаците за паркиране. 

Това съобщи в Twitter основателят и генерален директор на американския производител на електромобили Илон Мъск. Той уточни, че обновената функция ще бъде достъпна за всички модели на Tesla, произведени през последните 2 години.

"Автомобилът ще може да достигне до мястото, на което се намирате, като се ориентира по телефона и така ще ви следва като предано домашно животно. Единственото, което ще трябва да направите, е да активиране приложението Tesla в смартфона си”, написа Мъск.

Обновената услуга ще позволи на собствениците на електромобили да ги управляват от разстояние, като отчитат радиуса на превозното средство. В момента Tesla Model S разполага с функция за паркиране на труднодостъпни места, а също така може да се премества дистанционно от разстояние.

Повече новини четете на Automedia.bg.

Снимка: Tesla