Samsung очаква по-голяма печалба през тази година

Компанията разчита на бума на пазара на чипове

24.01.2017 | 22:00 Редактор: Луиза Божинова
Samsung очаква по-голяма печалба през тази година

Южнокорейският технологичен концерн Samsung Electronics обяви във вторник, че очаква ръст на печалбата през 2017 г., въпреки увеличаващите се предизвикателства, свързани с политическата несигурност, след като през четвъртото фискално тримесечие рекордната печалба от бизнеса с чипове успя да компенсира загубите, свързани с кризата в спрения от производство смартфон Note 7.

Компанията е въвлечена и в скандал за търговия с влияние, свързан с отстранения от поста си президент на страната Пак Кън-хе, а петима от мениджърите на Samsung Group вече бяха разпитани от прокурорите, докато разследването продължава.

"Несигурната бизнес среда, като например промяната на политическия пейзаж в Южна Корея и в чужбина представляват предизвикателство за изпълнението на средносрочни и дългосрочни бизнес стратегии, като сливанията и придобиванията, инвестиционните решения и разработването на нови двигатели на растежа", посочва концернът.
 
Въпреки това Samsung заяви, че очаква по-голяма печалба тази година след едно слабо първо тримесечие, когато по-високите маркетингови разходи ще повлияят на резултатите. Всичко това се случва в момент, в който Samsung се опитва да възстанови репутацията си от провала на последния си флагман.

Най-големият производител на смартфони, чипове за памет и телевизори с плоски екрани разчита на бума на пазара на чипове, който да продължи да насърчава растежа ѝ, и даде на мобилния бизнес възможност да си отдъхне, докато изгражда наново линията си от премиум устройства.

Компанията прогнозира "стабилно търсене" на чипове за памет през 2017 г. Бизнесът с чипове достигна най-високата си печалба в историята през периода октомври – декември 2016 г.

Цялата статия прочетете на Investor.bg


2
0 rate up comment rate down comment 0
nina.richi.1800
преди 7 години
В повечето случаи, ако в България човек реши да инвестира, лесно може да попадне на пирамида и да се прости с последните си спестявания. Много хора изгоряха така и станаха жертва на пладнешки обири. Много фирми нямат клиент на печалба. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 7 години
Респект. Респективно ако някой притежава техни акции ще може да спечели. За да си купи човек се оказва, че не е толкова трудно, колкото изглежда. Така например може да контактува с Фронт Пойнт Партнърс и чрез тях да навлезе на пазарите за капитали. Сигнализирай за неуместен коментар