fallback

Зукърбърг ще си създаде свой виртуален Jarvis

Подобно на филма "Железният човек", основателят на Facebook разработва персонален асистент, който ще контролира дома му

23.12.2016 | 17:14 Автор: Жанета Нейкова

Докато Марк Зукърбърг се радва на първите дни на 2017 г., той може да поиска от личния си асистент Jarvis да пусне „Auld Lang Syne” през колонката в дневната му стая или да даде достъп на гостите до партито му, използвайки лицево разпознаване и умно заключване, предава Investor.bg

Неговият проект да направи собствен виртуален персонален асистент, подобен на Железния човек на Тони Старк, чието име всъщност носи, е една от целите на основателя на Facebook. Освен това е чудесен начин да покаже Facebook Messenger, пише Quartz.

“В някои отношения това предизвикателство беше по-лесно, отколкото очаквах“, написа Зукърбърг в публикация във Facebook, сравнявайки го с другата си цел за 2016 г. - да пробяга общо 365 мили (587 км).

Главният изпълнителен директор на социалната мрежа твърди, че създава виртуален асистент, който „използва няколко техники за изкуствен интелект, включително гласово и лицево разпознаване, написани на Python, PHP и Objective C”. Този процес обаче е отнел значително по-малко време от бягането.

Jarvis има за цел да контролира дома на Зукърбърг. Той може автоматично да отключва предната врата за гостите, да управлява светлините и домашните системи за сигурност, да се грижи за температурата и да активира тостера. Ботът се контролира по два начина – чрез бот за Messenger и с приложение за iOS, което е създадено за гласово разпознаване.

Цялата статия вижте в Investor.bg

fallback
Още от Техно
fallback