IBM увеличава центровете за данни във Великобритания

Целта на технологичния концерн е да отговори на търсенето на своите клиенти от публичния и корпоративния сектор

22.11.2016 | 15:35 Редактор: Луиза Божинова
IBM увеличава центровете за данни във Великобритания

Глобалната IT група IBM ще утрои броя на своите центрове за данни в облака във Великобритания. Това заяви концернът във вторник, присъединявайки се към обявената от Facebook и Google готовност да инвестират във Великобритания, въпреки гласуването на британците да напуснат Европейския съюз, предава Ройтерс.

IBM обяви, че ще изгради четири нови центъра за данни, за да отговори на търсенето от своите клиенти от публичния и корпоративния сектор, които все по-често съхраняват данни и управляват бизнеса си в облака.

Генералният мениджър на IBM Европа за облачни услуги Себастиан Краузе заяви, че инвестицията отразява силата на икономиката на Обединеното кралство и обема на възможностите на изчислителните облаци. 

"Клиентите от Великобритания наистина разбират възможностите на облака да даде тласък на иновациите, за да бъдат по-гъвкави техните бизнес модели, за да имат по-добра представа при вземането на решенията, както и за да осигуряват по-добро обслужване на клиентите", заяви той в интервю.

IBM е оценил облачните си капацитети във Великобритания преди гласуването през юни, но не вижда причина да промени курса в резултат на решението за Brexit.

"Всички са на мнение, че икономиката на Великобритания ще продължи да бъде много силна и ще има значителни възможности, със или без Brexit", каза той.

Продължението на статията прочетете на Investor.bg