САЩ настояват за изтегляне на пералните на Samsung

Вкараните в обръщение перални машини на компанията са 2,8 милиона

04.11.2016 | 17:30 Редактор: Мария Аладжова
САЩ настояват за изтегляне на пералните на Samsung

Американските официални власти, отговарящи за безопасността на продуктите, настояват за изтегляне от обръщение на повредени 2,8 милиона перални машини на Samsung, което представлява нов сериозен удар върху репутацията на южнокорейската компания след грандиозния скандал с "избухващите" смартфони от модела Galaxy Note 7, съобщава The Wallstreet Journal.

Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ каза, че капаците на увредените перални машини се отделят по време на тяхната употреба. Според агенцията, компанията е получила повече от 700 съобщения за инциденти и девет съобщения за наранявания, включително и за счупена челюст, съобщава БНР.

Изтеглянето от пазара трябва да засегне 34 модела на перални машини, зареждащи се през горния капак, които са продавани в магазините в САЩ от 2011-а година насам.

Средстватата за правна защита на потребителите на тези уреди на Samsung включват ремонти в дома, ценови отстъпки, или възстановяване на цялата сума, за която са закупени. Потребителите също така ще получат комплекти залепващи се етикет и докато те не бъдат предоставени, Комисията за безопасност на потребителските продукти ги инструктира да използват програмите за пране с по-ниски обороти на въртене за обемисти артикули.