Google пусна новото си приложение за видеоразговори Duo

Технологичният гигант се подготвя да представи ново приложение за съобщения, наречено Allo

16.08.2016 | 10:53 Редактор: Ирина Георгиева
Google пусна новото си приложение за видеоразговори Duo

Google представи свое видео чат приложение, наречено Duo, съобщи BBC. Това е отговорът на технологичния гигант на другите популярни приложения за видео разговори като FaceTime на Apple, Skype на Microsoft и Messenger на Facebook.

Приложението Duo не е много по-различно от другите видео чатове. Обявено през май, услугата е безплатна и работи на операционните системи Android и iOS.

Разговорите са криптирани, а разделителната способност на видеото се променя според скоростта на интернет връзката.

Подобно на FaceTime на iOS, и Duo изисква телефонен номер само на едното лице, за да го свърже. Много други приложения изискват данните и на двамата потребители, за да ги използват.

Google предлага видео разговори още от 2013 г. с Hangouts, но сега от компанията искат да пригодят услугата към бизнес срещите.

Приложението ще бъде пуснато във всички страни през следващите няколко дни.

Това е първото от двете приложения, които Google планира да лансира през следващите няколко месеца. Компанията се подготвя да представи ново приложение за съобщения, наречено Allo, отличаващо се с роботизиран асистент, който ще предлага автоматизирани отговори на текстове. В това число и коментар на снимки, изпратени от приятели - това ще бъде възможно, благодарение на използването на алгоритми за разпознаване на изображения.

По-рано тази година беше представен и инструментът Google Assistant.