fallback

Мотивацията се търси повече от образованието

Николета Митева от AIESEC за Bloomberg TV Bulgaria

27.12.2015 | 13:00

"В момента се наблюдава развиваща се тенденция, бизнесът започва да търси хора, които са мотивирани, отколкото образовани, каза Николета Митева от AIESEC,. Това според нея е позитивна тенденция, „но дали има връзка между бизнеса и образователната ни система, бих казала, че е по-скоро минимална“.

Николета Митева от AIESEC, Нед Дервенков, старт-ъп предприемач и Христиан Даскалов, автор на „Стейкхолдър мениджмънт“ коментираха финансирането на стартъпите и възможностите за финансиране на млади компании, както и идеята за частен фонд за стартъпи в предаването на телевизия Bloomberg TV Bulgaria "Boom&Bust" с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.

От секторите за най-перспективен бе посочен секторът на ИТ.

България остава сред основните локации в ИТ аутсорсинга - индустрията, която се развива най-силно на Филипините, в Египет и България.

Финансирането на млади, стартиращи компании ще получи силен тласък с влизането за пръв път на европейски пари в сектора от 2016.

За осигуряването на млади кадри във всички сектори е важно "да се даде на мледия човек свобода и да се извади извън системата", каза Христиан Даскалов.

Той определи 2015 като изключително успешна за нови начинания в сферата на иновациите и технологиите с отварянето на първия в България и най-голям на Балканите технологичен парк.

Четете още на страницата на Bloomberg TV Bulgaria и чуйте целия разговор във видеото.

 

 

fallback
Още от Техно
fallback