Най-интересните предложения от технологичното изложение IFA 2015

Смарт часовници, модулни компютри, осветителни системи и още

08.09.2015 | 12:19 Редактор: Велко Каменов
Най-интересните предложения от технологичното изложение IFA 2015

Най-голямото технологично изложение в Европа IFA 2015 приключва на 8 септември 2015 г. Можете да разгледате някои от най-интересните предложения, с които скоро да попълните арсенала си от технологии.

Не липсваха предложения в сферата на смарт часовниците.

Едно от тях е предложението на Sony - смартчасовникът Sony Wena. В каишката му има вградени сензори и NFC чип за безконтактни плащания. В закопчалката има LED светлина, която може да свети в 7 различни цвята при известия и вибрации.

Предложението на Huawei също заслужава внимание. Huawei Watch разполага с вграден двуядрен 1,2 GHz Snapdragon 400 процесор и 512 MB памет. AMOLED дисплеят му е с размер от 1,4 инча и с разделителна способност от 400 x 400 пиксела.

Моделът на Motorola - Moto 360 - се предлага в два размера – с диспей от 42 мм и 46 мм с много разнообразни корпуси и каишки. Използва операционната система Android Wear, вече съвместима с iOS.

Тракърът Samsung SleepSense е сензор, който се свързва с мобилния Ви телефон. Сензорът, разположен под матрака, следи пулса, дишането и движенията Ви. Засича кога сте заспали и може да изключи телевизора и да намали осветлението и климатика.

Philips Hue са свързани осветителни системи, реализирани така,че да са съвместими с платформата на Apple HomeKit. Hue Bridge ще позволи на системата да реагира на гласови команди.

Кафе машината Smarter може да бъде контролирана от iOS и Android приложения чрез Wi-Fi. Може да бъде настроена така, че да се пуска, когато се събудите, или когато се връщате от работа.

Модулният компютър Acer Revo Build ще Ви даде възможност сами да построите компютъра си. Компонентите на компютъра се подреждат един върху друг. Магнитни връзки се грижат за интерфейса.

LG представи навиващата се клавиатура Rolly, която работи посредством Bluetooth връзка. Автоматично буди устройството, с което е свързана, когато бъде развита.