Moto X Style – смартфон от висок клас от Motorola

Компанията залага на голям дисплей и мощна камера

04.09.2015 | 14:33 Редактор: Велко Каменов
Moto X Style – смартфон от висок клас от Motorola

Намираме се в сезона на смартфоните – почти всяка седмица на пазара излиза нов продукт. Последното предложение Moto X Style – мощен смартфон с голям дисплей на съблазнително ниска цена – идва от Motorola.

За новия си смартфон от висок клас компанията реши да заложи на големите размери. Moto X Style разполага с 5,7-инчов hd дисплей, който го поставя редом с останалите смартфони от висок клас на пазара. Формата му и малката вдлъбнатина на гърба обаче го правят лесен за държане дори от хора с малки ръце.  

Моделът на Motorola е един от най-лесните за ползване и е подходящ за запознаване със смартфоните от по-висок клас. Видеата се възпроизвеждат страхотно. От Motorola са добавили няколко дребни допълнителни характеристики към операционната система Android, като специални известия и гласови команди. Нищо от тях обаче не пречи на изчистеното ползване на операционната система, към което се стреми Google.

Основният въпрос е свързан с камерата. Обикновено моделите на Motorola не успяват да отговорят на очакванията в този аспект. 21-мегапикселовата камера се включва с две завъртания на китката, фокусира бързо и прави наистина чудесни снимки. Ако не е най-добрата камера на смартфон, несъмнено е сред най-добрите.

Животът на батерията е друго предимството на Moto X Style. Батерията няма проблем да издържи цял ден при използване на телефона, а супер бързото турбо зареждане дава допълнителен живот на батерията от няколко часа със само 10 минути зареждане.
Няма перфектен смартфон и Moto X Style има своите недостатъци. Жакът за слушалките е в горната част на телефона, което понякога е неудобно. Освен това има проблем при свързването на телефона с bluetooth слушалки. Няма и четец на отпечатъци, което означава, че единствената защита при отключване остава цифровия код, което може да се превърне в още по-сериозен проблем, когато използвате телефона за онлайн плащания.

На цена от 399 долара Moto X Style е два пъти по-евтин от Samsung Galaxy Note 5 и iPhone 6+. Достъпен е единствено отключен, което означава, че софтуерните ъпдейти ще се правят по-бързо и няма да се стига до недоразумения с доставчиците. На тази цена смартфонът е повече от добра сделка и може би показва, че отключените смартфони на по-ниски цени ще покорят пазара.