Sony представи смартфон с 4К технология

Досега технологията се използваше само в телевизори

03.09.2015 | 12:35 Редактор: Велко Каменов
Sony представи смартфон с 4К технология

Един от най-интригуващите продукти, представени на най-голямото изложение за електроника в Европа, е първият смартфон с 4К технология, разработен от Sony. 4К е новата технология, която се използва в телевизорите, наследникът на hd технологията, за още по-добро качество на картината.

До момента 4К се използваше само в телевизори, чиято големина на екрана достига до 100 инча. Технологията вече ще се използва от телефон с дисплей от 5,5 инча. За първи път се прави нещо подобно. Новият модел на Sony е един от продуктите, които предизвикват сериозен интерес тази година.

Още интригуващи продукти идват от сферата на безжичното зареждане. Intel разкри плановете си за увеличаване на енергията, която да може да бъде прехвърляна чрез продукти за безжично зареждане. Идеята на цялата концепция е да можете просто да поставите устройството си върху повърхност, като бюро или работна станция и то да започне да се зарежда без да са необходими кабели. Едно от малкото неща, които все още не можем да правим достатъчно добре, е да зареждаме устройствата си без да използваме кабели, но вече доста компании работят в тази насока и се опитват да увеличат капацитета на безжичното зареждане.