Bluetooth колона за 2000 долара

Devialet Phantom може да възпроизведе звук от 99 децибела.

22.06.2015 | 16:33 Редактор: Велко Каменов
Bluetooth колона за 2000 долара

Френският технологичен стартъп Devialet може би тъкмо създаде най-откачената безжична колона правена някога. Това е Phantom. Phantom е 750-ватова колона, която може да възпроизведе звук от 99 децибела благодарение на сложна система, която включва вграден усилвател, специален процесор и стени, осигуряващи налягане. Колоната е плод на над 100 патента, но не ви трябва да знаете нищо повече, за да се насладите на звука ѝ. Звукът е приятен, когато колоната работи тихо, но дори и с увеличаването ѝ до непоносими нива, звукът не губи качеството си.

Невъзможно е да се насладите на качеството на звука на Phantom без да го чуете на живо, но можете да добиете представа. Можете да слушате музика чрез приложението на Devialet - Spark или с всеки друг медия плеър. Spark обаче ви дава много по-добър контрол върху настройките на Phantom. Ако не го използвате, може да ви е трудно да контролите звука на колоната, което е голям проблем в по-малки пространства.

Материалите за изработката на колоната са висококачествени. На теория Phantom е преносим и има калъф, в който да го пренасяте по-лесно. Колоната обаче трябва да е включена в захранването и тежи над 11 килограма. Неминуемо ще станете жертва на подмятания от сорта на: „Защо носите със себе си топка за боулинг.”

На цена от 1990 долара Phantom е доста по-скъп от повечето bluetooth колони. За малък апартамент или отделна стая може би не е подходящ, но ако искате да изпълните по-голямо помещение със силен, висококачествен звук, Phantom ще ви свърши работа.