Xiaomi скоро няма да продава смартфони в САЩ

Mi.com обаче започна да продава аксесоари там и в още 3 държави на 1 юни 2015 г.

02.06.2015 | 15:22 Редактор: Велко Каменов
Xiaomi скоро няма да продава смартфони в САЩ

Вицепрезидентът по международните операции в Xiaomi Уго Бара заяви в интервю за Bloomberg, че компанията няма скоро да започне да продава смартфони в САЩ.

Въпреки това онлайн магазинът Mi.com стартира продажби на 5 продукта в САЩ, Великобритания, Франция и Германия на 1 юни 2015 г.

„Целта ни е проста – искаме да присъстваме на тези пазари. Разбира се знаем, че трябва да започнем постепенно и имаме още много работа за вършене, но искаме хората да започнат да разпознават марката ни и да започнат да харесват продуктите ни. Избрали сме нашите най-добре продаващи се аксесоари”, заяви Бара.

Сред петте продукта ще е фитнес гривната Mi Band, която следи активността на човека, който я носи, а освен това анализира съня му и ако се използва като аларма, го буди когато сънят му е най-лек.

„Продаването на смартфони е голяма стъпка нагоре. Говорим за  сериозно устройство, което хората ще си купят, за да сменят това, което вече притежават. Изграждането на марка смартфони е сериозно маркетингово начинание. От оперативна гледна точка нещата също са много сложни, защото след продажбите трябва да предлагаме на клиентите и поддръжка, което също представлява много работа. Да не забравяме и пригаждането на хардуера към местния пазар, дизайна, радиочестотната оптимизация, сертифицирането. Работата е сериозна. Ще стигнем дотам, но все още не сме готови”, призна Бара.