fallback

Стартъп компания разработва професионална платформа за самообучение

Traincamp.me има амбицията да е в полза на компании, които да подобряват уменията на служителите си

26.03.2015 | 17:13 Автор: Мариета Иванова

Бързото усвояването на технологиите е критично за успеха в редица професии. По този повод четирима младежи обединяват усилия за разработването на оналйн платформата  traincamp.me.

Илия, Младен, Боян и Николай са работили заедно във водеща дигитална агенция.

Новият им проект traincamp.me е насочен към дизайнери, софтуерни разработчици, стартъп предприемачи и експерти по дигитален маркетинг, които сега започват или искат да се развиват допълнително в своя сектор, както и към всеки с интерес да се самообучава в тези сфери.

Финансирането на проекта им е част от програмата на фонда за рискови инвестиции Eleven.

Чрез специален алгоритъм потребителите на платформата да откриват най-добрите видеообучения, курсове, книги и семинари на живо и ще ги предлага спрямо личните им предпочитания.

Плановете са до края на годината  traincamp.me да има готова бета версия.

Първото финансиране от фонда   Eleven  traincamp.me получават през есента на 2014. През февруари 2015 успешно навлиза и във втория етап от работата си с акселератора. Досега екипът е защитил обща инвестиция от 75 хил. евро, а в края на годината ще отворят първия си сийд рунд за финансиране.   Част от бизнес модела на traincamp.me включва работата и с компании, които искат да оптимизират ресурсите и процеса на обучение на своите служители. Екипът вече е постигнал уговорка с няколко български фирми в различни сфери, в партньорство с които да разработи и B2B частта на платформата.

 

fallback
Още от Техно
fallback