Amazon планира инвестиции за милиарди евро в Италия

Преговорите между страните относно размера и локацията на инвестицията продължават

28.05.2024 | 09:13 Редактор: Толя Стоянова
Amazon планира инвестиции за милиарди евро в Италия

Инвестиции за милиарди. Облачното звено на Amazon – Amazon Web Services, планира да вложи милиарди евро в разширяване на своя бизнес с центрове за данни в Италия. Това твърдят четирима източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Преговорите между страните относно размера и локацията на инвестицията продължават, посочват източниците. По думите на един от тях Amazon Web Services (AWS) обмисля да разшири настоящото си звено в Милано или да изгради изцяло ново такова.

AWS създаде първия си облачен регион в Италия през 2020 г. като част от плана си да инвестира 2 млрд. евро до 2029 г. Сред клиентите на компанията в страната попадат производителят на луксозни автомобили Ferrari и застрахователят Assicurazioni Generali, показва уебсайтът ѝ.

Наскоро AWS обяви 15,7 млрд. долара инвестиция в центрове за данни в североизточния испански регион Арагон, заменяйки предишен 10-годишен план, обявен през 2021 г., когато компанията задели 2,5 млрд. евро за страната. Според един от източниците инвестицията на AWS в Италия ще бъде в размер на милиарди, но може да не достигне мащаба на плановете за Испания.

Четете повече в investor.bg.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: БГНЕС