Как да сглобим сами собствен Mercedes-Benz (+ВИДЕО)

За основа може да вземем някоя стара кола

27.05.2024 | 13:23 Редактор: Толя Стоянова

Мъж се прибирал с колелото си след дъждовен ден и внезапно бил опръскан с вода от преминаващ Mercedes. Мъжът губи равновесие и пада в локва. Ядосан от случилото се, той си отива вкъщи и решава да си направи по-готин Mercedes от този, който го е съборил.

За основа взима старо Mitsubishi Pajero, което е паркирано на двора. От него е отстранено почни всичко, след което мъжът започва да изгражда стоманено шаси около пода и задвижването. Той боядисва шасито в черно и започна да монтира дървени панели върху него, като първо изгражда предната част с изправената решетка, оградена от кръглите фарове.

След това е поставен капака на двигателя, последван от праговете, покрива и колоните. С ъгловата каросерия на G-Class нещата се получават по-лесно от всяко друго превозно средство. Панелите на арматурното табло се побират, сякаш се строи блокче от Lego, а не автомобил. След като тялото изглежда готово, майсторът започва да реже и полира, за да получи правилната форма, идентична с тази на истинско "кубче".

Мъжът дори спи в новоразработения си офроудър, тъй като не иска да губи време, но всичко си заслужава. Кабината се оказва сериозно предизвикателство, но няколко дни по-късно и тя е завършена, като всеки детайл е изпипан до край. Дървената кола има вентилационни отвори, централна конзола, табло и екран точно като истинска G-Class. Освен това воланът е с правилна форма и бутони, но изглежда по-малък в сравнение с този на оригиналния модел.

Няма MBUX на борда, като на нейно място е поставена имитация на графиката на системата на Mercedes. Освен това дръжката за хващане пред пътника е точно там, където трябва да бъде. Дръжките на вратите, видимите панти на вратите, изпускателните тръби, стърчащи отстрани, и мигачите, монтирани до капака, всички емблематични характеристики на модела намират своето място върху автомобила.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Pexels