Китай помага на хората с увреждания чрез изкуствен интелект

Сътрудничеството ще бъде развивано в Хъфей

18.05.2024 | 06:00 Редактор: Беатрис Младжова
Китай помага на хората с увреждания чрез изкуствен интелект

Две китайски фирми ще си сътрудничат за създаването на съвместна лаборатория за разработка на технологии, подпомагащи хората с увреждания. Китайската федерация на хората с увреждания и една от водещите компании в сферата на технологиите за изкуствен интелект iFlytek подписаха споразумение. Сътрудничеството ще бъде развивано в Хъфей, административния център на провинция Анхуей.

Лабораторията ще се фокусира върху разработката на компоненти за взаимодействие човек-компютър и интелигентни рехабилитационни помощни устройства. Тя ще провежда многокатегорийни изследвания за интелигентна помощ и ще изгражда сценарии за приложения, насочени към специфичните нужди на хората с увреждания.

"Науката и технологиите са важна подкрепа за създаването на по-добър живот за хората с увреждания и за насърчаване на качественото развитие на каузата", каза председателят на Борда на изпълнителните директори на Китайската федерация на хората с увреждания Джоу Чанкуей.

Лабораторията ще провежда многокатегорийни изследвания за интелигентна помощ и ще изгражда сценарии за приложения, насочени към специфичните нужди на хората с увреждания. Тази инициатива подчертава ангажимента на Китай към интеграцията и подобряването на качеството на живот на хората с увреждания чрез иновации и технологичен напредък, предаде Радио "Китай".

Снимка: Pixabay