Xiaomi създаде революционен електромотор

Китайската фирма вече е подала 155 патентни заявки

25.04.2024 | 23:05 Редактор: Толя Стоянова
Xiaomi създаде революционен електромотор

Xiaomi има за цел да доминира на пазара на електромобили и вече подготвя нова технология. Компанията направи фурор с първия си модел - SU7, който счупи всички рекорди по предварителни поръчки на китайския пазар, а сега готви следващата стъпка, която ще позволи на Xiaomi да се конкурира успешно с марки като Tesla и BYD.

Производителят на смартфони разработва напълно нов електрически мотор, който има за цел да революционизира индустрията и да се превърне в нов еталон в сектора. Неговото име е V8, въпреки че е без цилиндри и не е двигател с вътрешно горене. Той е разработка изцяло на Xiaomi, като китайската фирма вече е подала 155 патентни заявки, свързани с него.

Стандартните версии на вече споменатия Xiaomi SU7 са оборудвани с два варианта на двигателя - V6 и V6S с мощност от 299 и 347 конски сили, както и въртящ момент от 400 и 500 Нм. Тези мотори са разработени в сътрудничество с Inovance Technology. Новият агрегат - V8, обаче има значително по-голяма мощност - 578 к.с. и 635 Нм.

Подобна конфигурация не само обещава електрифицирана производителност, но също така позиционира SU7 и останалите бъдещи модели, които ще захранва, като пряка конкуренция на електромобили от висок клас като Porsche Taycan Turbo GT или Tesla Model S Plaid.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Те един свестен телефон не могат да направят, тръгнали коли да правят. Китайски ***, само замърсават природата. Комунисти Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Striker
преди 1 седмица
Ковидски копирани напъни. БГонеър, вдигнете си гащите и напуснете Дж. Баучер 58, хахаха! Сигнализирай за неуместен коментар