Google харчи над $100 млрд. за разработване на изкуствен интелект

Alphabet има превъзходна изчислителна мощ спрямо конкурентите

16.04.2024 | 09:27 Редактор: Беатрис Младжова
Google харчи над $100 млрд. за разработване на изкуствен интелект

Ръководителят на бизнеса с изкуствен интелект на Google заяви, че с течение на времето компанията ще похарчи повече от $100 млрд. за разработване на технология за изкуствен интелект – още един знак за надпреварата, обхванала Силициевата долина, пише Bloomberg.

На конференцията TED във Ванкувър в понеделник главният изпълнителен директор на Google DeepMind Демис Хасаби беше запитан за потенциален суперкомпютър, наречен Stargate, който се планира от Microsoft и OpenAI и за който разкри статия в The Information от миналия месец.

"Не говорим за нашите конкретни данни, но мисля, че инвестираме повече от това с течение на времето", отговори Хасабис, без да разкрива подробности за разходите. Освен това заяви, че Alphabet има превъзходна изчислителна мощ спрямо конкурентите, включително Microsoft.

"Това е една от причините да се обединим с Google през 2014 г., тъй като знаехме, че за да достигнем до изкуствен общ интелект (AGI) ще се нуждаем от много изчисления", допълва той, визирайки момента, в който машините ще се справят по-добре от хората с широк набор от задачи.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС