Nissan се хвали с нова система за проследяване - кражбата на коли става невъзможна?

Услугата може да се активира за три модела

28.03.2024 | 14:42 Редактор: Толя Стоянова
Nissan се хвали с нова система за проследяване - кражбата на коли става невъзможна?

Крадците на автомобили стават все по-изобретателни и използват най-модерни технологии, което принуждава производителите да търсят нови начини за противодействие. Те инсталират различни системи за защита в превозните средства средства, като една от най-новите е дело на Nissan.

Новата система се казва Stolen Vehicle Monitoring и се предлага за моделите Qashqai и X-Trail (и в двата случая от ниво на оборудване N-Connecta), както и електрическата Ariya. Тя е интегрирана опция в приложението NissanConnect Services, като проследява и локализира откраднати автомобили с помощта на вграден GPS.

След като точната позиция на колата бъде локализирана, системата е в състояние самостоятелно да активира авариен режим. В случая с помощта на полицията и телефония оператор запалването на двигателя се изключва дистанционно.

Услугата може да се активира и за трите модела, споменати по-горе, като първо се влезе в секцията Nissan Store на приложението NissanConnect Services, за да се провери дали автомобилът е съвместим и след това да се сключи абонамент, който струва 99 евро на година.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС