Mercedes се похвали с нова G-Class - с какво се отличава моделът?

Предлага разход от 10,9-12,3 л/100 км

25.03.2024 | 08:34 Редактор: Толя Стоянова
Mercedes се похвали с нова G-Class - с какво се отличава моделът?

Германският производител Mercedes-Benz изненадващо обяви предстоящата премиера на обновен Gelendvagen. Противно на опасенията, легендарният SUV ще запази двигателя с вътрешно горене, който ще се продава успоредно с изцяло електрическия Mercedes-Benz EQG.

Компанията от Щутгарт публикува първия тийзър на обновен Mercedes-Benz G-Class в социалните мрежи. Премиерата е утре, 26 март, като засега се посочват единствено някои характеристики на мотора на всъдехода. Той ще предлага разход от 10,9-12,3 л/100 км, а нивата на вредни емисии СО2 ще бъдат между 248 и 281 гр/км.

Премиерата на обновения G 500 ще се състои едновременно с тази на изцяло електрическия Mercedes-Benz EQG. Новият SUV ще се отличава с радиаторна решетка с четири непрекъснати хоризонтални ламели. Промените вероятно ще засегнат и броните, и оптиката.

През миналото лято Mercedes-Benz G-Class се сбогува със своя 4,0-литров V8 бензинов двигател. Внушителният агрегат с мощност 585 конски сили ще се предлага единствено във версията AMG с индекс G63.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pixabay