Porsche Panamera се хвали с окачване, което кара колата да "танцува" (+ВИДЕО)

Системата Active Ride може да се използва, докато автомобилът е неподвижен, позволявайки му да подскача нагоре и надолу

16.03.2024 | 14:32 Редактор: Толя Стоянова

Обновеното Porsche Panamera не изглежда много по-различно от модела, който замени, но получава някои технически подобрения. А най-впечатляващото от тях е новата система Porsche Active Ride.

Това е сложно активно окачване, което обещава да преобрази начина, по който се шофира спортният седан.

Инженерите на Porsche са оборудвало всеки ъгъл на автомобила с помпа, използваща електрически мотор, за да регулира количеството хидравлично налягане, което влиза в амортисьора. Тези моторни помпи се захранват от 400-волтовата батерия на автомобила, като системата използва еднокамерни въздушни пружини.

Самата система е толкова мощна, че по същество елиминира всяко преобръщане, накланяне и гмуркане по време на шофиране. Амортисьорите могат да променят характеристиките си до 13 пъти в секунда благодарение на използването на акселерометри, които следят всички движения на тялото.

Подобно на окачването E-Active Body Control на Mercedes-Benz, пуснат на GLE преди шест години, системата Active Ride на Porsche може да се използва, докато колата е неподвижна, позволявайки ѝ да подскача нагоре и надолу. Нещо повече, то дори може да се накланя настрани, като предната част се повдига независимо, а задната част подскача нагоре и надолу.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС